fbpx

Харчування захищає від хвороби Альцгеймера

Діліться інформацією з друзями:

Дослідники з Медичного центру Університету Раша в США виявили, що дієта MIND може впливати на нашу когнітивну стійкість до деменції.

Ця дієта бере за основу середземноморську дієту та ДАШ-дієту, пояснили медики.
Про це пише https://health.nv.ua/
Дієта була розроблена групою дієтологів та епідеміологів з Університету Раша; раннє дослідження 2015 року показало її потенційні переваги. Відтоді багато дослідників звертали увагу на цей дієтичний підхід як на потенційну стратегію профілактики хвороби Альцгеймера.
Дотримання цього способу харчування захищає частково від зниження когнітивних функцій внаслідок вживання більшої кількості листкових овочів, ягід, горіхів, оливкової олії, цільного зерна і риби.
Довгострокове дослідження, проведене тією ж командою з Університету Раша в Іллінойсі показало, що в учасників, які дотримувалися дієти MIND (навіть помірно) було краще когнітивне функціонування в похилому віці, незалежно від будь-яких амілоїдних бляшок або нейрофібрилярних клубків, які у них могли бути.
Дослідники проаналізували дані 569 учасників, які померли під час довгострокового дослідження, розпочатого в 1997 році під назвою «Проєкт пам’яті і старіння». Кожен з учасників погодився проходити щорічне клінічне обстеження, поки вони були живі, а також дав дозвіл на розтин після смерті.
У 2004 році дослідники почали роздавати учасникам анкету про те, які продукти вони їли. Для цього нового дослідження команда використовувала ці дієтичні дані, щоб дати пацієнтам оцінку того, наскільки вони були близькі до дієти MIND.
Іванна ОНИШКО