fbpx

Науковці прогнозують спад епідемії коронавірусу на кінець травня

Діліться інформацією з друзями:

Вчені прогнозують початок спаду пандемії коронавірусу в Україні на третю декаду травня, а до тих пір її розвиток буде мати лінійний характер. Спад захворюваності зафіксують, коли кількість людей, які видужали за день буде більше кількості інфікованих.

Прогноз розробила команда проєкту ФОРСАЙТ COVID-19 Світового центру даних Геоінформатика і сталий розвиток при КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Науковці зазначили, що в Україні на п’ятнадцятиденному відрізку часу (з 6 травня по 20 травня) характер розвитку пандемії набуває чіткішого лінійного характеру з рівнем «плато» — 400−550 нових інфікованих людей на день. Для Києва на основі даних за вказаний період вчені прогнозують лінійний характер розвитку пандемії з рівнем «плато» — 40−50 нових інфікованих на день.

На основі цих даних та даних прогнозного моделювання вчені зробили висновок, що такий характер розвитку процесу може продовжитися до третьої декади травня 2020 року, протягом якої, ймовірно, настане пік пандемії. Після цього пандемія, ймовірно, може піти на спад, це означатиме, що кількість щоденно видужалих людей буде стійко більшою відносно кількості щоденно інфікованих.

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»