fbpx

Понад 200 українців стали жертвами трудової експлуатації в Нідерландах

Діліться інформацією з друзями:

У Нідерландах до організації FairWork звернулися 212 українських біженців, які стали жертвами трудової експлуатації. Найбільше скарг було на невиплату заробітної плати.

Про це повідомляє місцеве видання NOS.nl.

Вказується, що 212 українців, які опинилися в Нідерландах через війну в Україні, скаржилися на невиплату заробітної плати. Також на необхідність платити посереднику та на примусову реєстрацію в Торгово-промисловій палаті. У 69 випадках була загроза торгівлі людьми.

Зазначається, що є випадки, коли людина працювала понад десять годин на день за зарплату менше мінімальної. Або взагалі після місяця роботи не отримувала грошей.

“Часто українців вербують через соціальні мережі, обіцяючи, що з документами розберуться. Місяць вони працюють безкоштовно, а потім виявляється, що з документами не все гаразд і їм не платять Треба бути обережним коли вказують, що шукають сильних чоловіків, красивих дівчат. Це завжди є сигналом чогось небезпечного. Також треба бути обережними, коли вказується мінімальна зарплата, мінімальна ставка за годину, без контракту. Власне без контракту починати будь-яку роботу небезпечно, бо все, що сказано усно, цього не достатньо”, — наголосила керівник Українського дому в Роттердамі Оксана Савчук.

Українці стали частими жертвами, бо не знають мови, місцевих законів, розгублені через війну.

Читайте також: Експериментальний проєкт Рівненської філармонії презентуватимуть глядачам