fbpx

Полк «Азов» став окремою штурмовою бригадою Сухопутних військ ЗСУ

Діліться інформацією з друзями:

Окремий полк спеціального призначення “Азов” ЗСУ став 3-ю штурмовою бригадою у складі Сухопутних військ Збройних сил України.

Про це повідомили на сторінці новоствореної бригади.

Наш підрозділ був сформований на основі добровольчого загону тероборони “Азов”, створеного у Києві 24 лютого 2022 року, у перші години повномасштабного вторгнення рф в Україну. Кістяк підрозділу — ветерани ОЗСП “Азов” Національної гвардії України та представники Азовського руху, — йдеться у повідомленні.

У березні загін був розширений до окремого полку спеціального призначення «Азов», а згодом реформований в окремий підрозділ сил спеціальних операцій у складі ЗСУ й передислокований на Запорізький напрямок. Також бійці цього підрозділу брали участь у звільненні Херсона.

«Наразі бригада перебуває на найгарячішій ділянці фронту, ведучи запеклі бої за Бахмут. Нові бригадні знамена вже підкорюють фронт. Час вирішальної битви настав!» — кажуть у бригаді. 

В оновленій бригаді відзначили, що постійно зростають чисельно, приймаючи та висколюючи у своїх лавах високомотивованих бійців.

Оновлено: Пресслужба ОЗСП «Азов» повідомила, що полк “Азов” залишається у складі НГУ. ОЗСП «Азов», полк «Азов» — підрозділ, який боронив Маріуполь, залишається формуванням Національної гвардії України МВС та веде бойові дії на південному напрямку.

Читайте також: Родини захисників мають бути соціально захищені