fbpx

У Рівному підтверджують кваліфікацію кухарі з усієї України

Діліться інформацією з друзями:

Підтверджуємо кваліфікацію кухарів Харківської, Полтавської та підконтрольної частини Луганської областей

У рамках співпраці Державної служби зайнятості та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ розпочато роботу з оцінювання результатів неформального навчання кухарів різних регіонів України. Такий формат роботи дозволяє оперативно надати можливість робітникам отримати свідоцтва державного зразка, відтак, офіційно працевлаштуватися.

Один із найпотужніших закладів профтехосвіти служби зайнятості – Рівненський центр ПТО ДСЗ підписав угоду із німецькими партнерами та на базі свого навчально-виробничого комплексу у Рівному впродовж 2 місяців працюватиме із 24-ма претендентами – кухарями із Полтавщини, Харківщини і Луганщини.

Сьогодні, 10 вересня, свою роботу на навчальній кухні розпочали представниці Полтавщини. Людмила Сад (суп картопляний з бобовими, м’ясні биточки з картопляним пюре, риба в тісті, вареники з м’ясом, запіканка із сиру) та Тетяна Коршак (борщ червоний український, котлета рибна, сирники із сметаною, пельмені з маслом, картопляне пюре) готували відповідно до технологічних карт та презентували свої вироби кваліфікаційній комісії. Оцінювали професійні навички кухарок представники рівненських закладів – Олександр Жуковський (голова комісії,  шеф-кухар); членкині комісії  Людмила Севрук, Олена Самолюк (Рівненський кооперативний економіко-правовий фаховий коледж); Наталія Борисюк (Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі) та Вікторія Гербич (кухар, ресторан «Нью-Йорк-Стріт-Піца»).

Заступниця директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко коментує: «Ми маємо відмінний досвід оцінювання майстерності кухарів, адже із 2016 року видали свідоцтва державного зразка вже 141 кухарю України! Динамічна робота з підтвердження результатів неформального навчання кухарів – це сучасний формат співпраці із безробітними і закладами громадського харчування, адже ринок вимагає оперативного та кваліфікованого наповнення кадрами».

На порядку денному – насичена робота. Вже найближчим часом кваліфікаційна комісія працюватиме в РЦПТО ДСЗ із наступними претендентами на звання кваліфікований кухар!