fbpx

Сильний вітер на Святвечір відчутно знижуватиме температуру повітря

Діліться інформацією з друзями:

Активні синоптичні процеси зумовлять зміну погодних умов і різкі коливання температури повітря. 6-го січня в Україні синоптична ситуація буде строкатою.

Повідомляє синоптик Наталя Діденко.

Очікується і дощ, і мокрий сніг, і сніг, і налипання мокрого снігу, посилення північного вітру до штормових значень. Мокрий сніг чи сніг найбільш ймовірні на заході, півночі та північному сході України, де температура повітря буде значно вже нижчою.

На другу половину дня п’ятниці, на Святвечір, основна маса опадів припаде на східні області, центральну частину та південний схід. Захід, північ та центр звільняться від опадів.

Періодична швидкість північного вітру досягатиме 15-22 метрів за секунду. Холодне повітря завжди важче теплого, тому й прориватиметься із сильними поривами.

Температура повітря завтра розділиться.

Південь та південний схід, Закарпаття та Чернівецька область ще побудуть порівняно теплими, +3+8 градусів, у більшості областей України від 3 морозу до 3 тепла.

Найхолодніше буде на Сумщині та Чернігівщині, вдень в межах 3-6 градусів морозу.

Там, де мокрий сніг, відновиться ожеледиця та ускладниться ситуація на дорогах та тротуарах – водії! візьміть це до уваги!

У Києві 6-го січня погода почне також вже відчутно змінюватися – дощ, мокрий сніг, з’явиться ожеледиця на дорогах. Температура повітря в столиці найближчої ночі опуститься до нуля, а вдень поповзе далі вниз, очікується -1-3 градусів. А вже на Святвечір може опуститися до -5-7 градусів.

Зауважте, будь ласка, що сильний вітер відчутно знижуватиме температуру повітря: якщо, наприклад, буде -3, -4 градуси, то за носа й щоки щипатимуть всі -6-9 градусів!

7-го січня, на Різдво, морози посиляться, у нічні години впродовж 7-9 січня ймовірні -10-17 градусів, проте переважно на сході, північному сході, у центрі та на півночі України.

Південний захід та західні області України найменше відчують це холодне атмосферне вторгнення.

Така суттєва зміна повітряних мас може викликати загострення судинних недуг, сильні морози — обмороження, значне переохолодження, особливо в наших захисників, які, не зважаючи на будь-яку погоду, виконують свій обов’язок.

Тому варто поспішити вже сьогодні з передачею їм якнайкращих і доступних засобів для утеплення, обігріву.

Надалі, після 10-го січня, морози послабнуть, проте все ж на північному сході, сході та півночі України помірні морози ще затримаються — буде нормальна зимова термічна палітра.

Читайте також: ЦНАП з Рівненщини потрапив у топ-10 у рейтингу від Мінцифри