fbpx

На засіданні Ставки розглянуть питання дозволів для виїзду за кордон — Данілов

Діліться інформацією з друзями:
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на найближчому засіданні Ставки верховного головнокомандувача розглянуть питання дозволів для виїзду за кордон чоловікам призовного віку. Зокрема він загадав випадок зі стендап-коміком Щегелем.

Про це він сказав в етері телемарафону 7 березня, цитує «Укрінформ».

«Не всі розуміють, коли держава дає можливості відрядження робити за кордон, треба обов’язково повертатися. У нас був прикрий приклад, коли Мінкульт надав дозвіл у грудні — шість людей поїхали представляти країну як артисти, на жаль ці артисти не повернулися в Україну. Ба більше, зухвало починають коментувати, що вони такі розумні, що хтось має воювати», — зазначив Данілов. 

Він зауважив, що йдеться про справедливість і всі мають докладати зусилля задля перемоги.

«Таким артистам не місце, він в іншому місці буде виступати, якщо тільки повернеться на територію нашої країни. Є закони, які треба поважати», — додав Данілов.

Він зазначив, що на засіданні Ставки, яке буде найближчим часом скликане за дорученням президента, на порядку денному буде питання «хто, скільки, які відомства давали дозволи». Міністри на засіданні звітуватимуть, додав секретар РНБО.

Очевидно, секретар РНБО нагадав про випадок зі стендап-коміком Андрієм Щегелем, розповідає Громадське. Хлопець розповів, що виїхав з України за тимчасовим дозволом від Мінкульту, але вирішив залишитися за кордоном. 

«Я виходжу з того, що це вибір хлопців — гинути. Я щиро співчуваю кожному, хто вимушений зараз боронити Україну, бо він її любить, і щиро співчуваю Україні, що вона переживає найжахливішу трагедію у своїй історії та, мабуть, у світі зараз», — сказав він.

Читайте також: Термінали IBOX можуть тимчасово не працювати