fbpx

Що можна придбати за криптовалюту?

Діліться інформацією з друзями:

Що можна придбати за криптовалюту – це питання все частіше виникає, адже з  кожним днем можливості криптовалюти зростають. Усе більше і більше виробників пропонують свої товари та послуги купувати не лише за офіційну державну валюту, але й за цифрову, тому список того, що можна придбати за криптовалюту, зростає з кожним днем.

Які переваги у використанні криптовалюти?

Одними із головних переваг у використанні криптовалюти вважається анонімність та низькість комісій. 

  • Ніхто не може відслідкувати, звідки у вас з’явилися кошти та скільки їх лежить на вашому рахунку.
  • Ніхто не може контролювати, що ви купуєте за криптовалюту та куди ви її перераховуєте.
  • При переказах з-за кордону за комісії та збори стягується набагато менша сума при використанні цифрової валюти, ніж при використанні послуг звичайних банків.
  • Криптовалюта на рахунок зачисляється майже миттєво, попри те, з якого куточку світу її надсилають, на відміну від переказу фіату.

Що можна купити за криптовалюту сьогодні?

Відповідаючи на дуже поширене запитання: “Що можна купити за криптовалюту?” ми проаналізували ринок та зрозуміли, що сьогодні за цифрову валюту можна купити найрізноманітніші товари: від чашки кави до нерухомості, адже наш світ все більше і більше цифровізується і криптовалюта стає звичайним платіжним інструментом.

Щодо нерухомості, то поки що не кожен забудовник активно виходить на співпрацю із ринком криптовалюти. Показниковою країною на сьогодні є ОАЕ, у якій деякі забудовники приймають оплату житла у BTC. Серед готелів у місті Дубай приймати оплату криптовалютою також стає дуже популярно.

Першою країною, у якій почали купувати авто за криптовалюту вважається Японія, хоча існує думка, що виробник електрокарів Tesla першим почав продавати машини за цифрову валюту.

А щодо кави, то американська мережа кав’ярень Starbucks є першою серед закладів громадського харчування, яка запропонувала криптовалюту як один із варіантів для оплати. Звичайно, придбати каву за цифрову валюту не можна на касі, а потрібно використовувати спеціальний додаток.

Чи законно купувати товари за криптовалюту в Україні?

Так. Купувати товари за криптовалюту в Україні повністю законно. Цифровою валютою можна оплатити товари в різних інтернет-магазинах, деякі послуги IT-спеціалістів та, навіть, проживання у готелях, але це потрібно уточнювати безпосередньо при бронюванні.

Звичайно, використання цифрової валюти в Україні ще не стало настільки популярним способом оплати, як, наприклад, у Америці або Японії, але список тих товарів та послуг, що можна купити на криптовалюту, весь час поповнюється та оновлюється. Тому зараз саме час інвестувати у криптовалюту та вчитися нею користуватися.