fbpx

Економіка має відновитися до довоєнного рівня через два роки після закінчення війни

Діліться інформацією з друзями:

Економіка України має повернутися до довоєнного рівня протягом двох років після закінчення війни. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив радник президента України з економічних питань Олег Устенко.

Як пише ЛІГА.ФІНАНСИ, він наголосив, що прямі збитки, які Україна отримала в результаті російської агресії, оцінюються в 750 млрд доларів.

“Якщо додати туди ще так звані непрямі збитки, то сума перевищить 1 трлн доларів, це просто колосальні гроші. Кошти заходитимуть спочатку від заарештованих коштів Російської Федерації, це 300 млрд доларів Центробанку РФ, плюс 150 млрд доларів — це кошти, які є у російської номенклатури або “еліти”. Тобто ми говоримо з вами про суму приблизно пів трильйона доларів”, — каже Устенко.

Решта пів трильйона доларів — це ті контрибуції та репарації, які тривалий період часу виплачуватиме Російська Федерація Україні.

Він зазначив, що відновлюватимуть житло, підприємства у повністю новому форматі.

“Йдеться про абсолютно нове якісне житло, в тому числі й з огляду на питання, пов’язані з технічною безпекою людей, йдеться про абсолютно нову екологічність цих будинків. Також йдеться про нові підприємства, вже на новій технології, новій техніці”, — пояснив радник президента.

Завдання полягає в тому, що економіка має повернутися в нормальний стан протягом найближчих двох років після закінчення війни.

“Тобто умовно, якщо завтра закінчується війна, то до початку квітня плюс два роки економіка країни має вийти повністю на свій довоєнний рівень. Але те, що буде довоєнним із погляду коштів, це один зріз питання, а те, що це буде абсолютно нова система, це вже інше”, — підсумував Устенко.

Фото: Reuters

Читайте також: СБУ затримала ворожу інформаторку, яка наводила російські ракети на лікарні та гуртожитки у Краматорську