fbpx

Бармени з Рівненщини потішили літніми коктейлями

Діліться інформацією з друзями:

Державна кваліфікаційна атестація слухачів, що здобувають професію «Бармен», – це завжди маленьке шоу.

Самостійна робота на барі, презентація кваліфікаційних виробів, комунікації із «клієнтами», бездоганна оперативність, охайний, привітний вигляд, незмінна усмішка… Майстерність нинішніх випускників, що 3,6 місяця навчалися на базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру ПТО ДСЗ (м. Рівне, вул. І.Підкови,17А), оцінювали педагоги та роботодавці.

Вчорашні безробітні із Здолбунівщини, Дубнівщини, Рокитнівщини, Березнівщини, Сарненщини, міст Вараша і Рівного здобули сучасну, цікаву та перспективну робітничу професію!

Майстер виробничого навчання Едуард Фесюк свого часу і сам навчався в РЦПТО, отож розуміє кожного із випускників та вболіває за їхню подальшу самореалізацію. Під час виробничої практики, що відбувалася на базах партнерів закладу освіти та у навчальному ресторані, слухачі здобули цінні практичні навички, вивчили професію «зсередини», опанували мистецтво обслуговування відвідувачів бару та навчилися організовувати своє  робоче місце. Чудову школу слухачі-початківці проходять на навчальній базі РЦПТО. До їхніх послуг сучасний навчальний бар, укомплектований ріжковою кавомашиною, професійним барним блендером, льодогенератором, барним міксером для молочних коктейлів, апаратом для приготування кави «по-східному», льодоподрібнювачем… Тут є відмінний барний інвентар – шейкер, джигер, сквізер, ример, сифон та інше.

Як поділилася супроводжуюча групи Ольга Гонта, на ДКА майбутні бармени презентували свої кваліфікаційні роботи – освіжаючі безалкогольні та міцні напої: молочний коктейль, Джин-тонік, безалкогольне мохіто, коктейль «Біла леді», шот «Дядя Вася», пікантний коктейль «Слизький сосок», офіційний коктейль барменів «Текіла санрайз», коктейль для мотоциклістів «Sidecar», традиційну «Викрутку»… Цікавими були й історії виникнення напоїв. Загалом, бармен і є символічним екскурсоводом у світ смаків. Мистецтво зацікавити відвідувачів бару, поділитися легендами, підтримати розмову, «закохати» та завоювати…  і є важливою професійною якістю господарів бару. Саме ці комунікаційні особливості стають вирішальними у співбесідах із роботодавцями. Отож, на іспиті оцінюються і професійні якості барменів.

Із успішним завершенням професійного навчання випускників привітала заступниця директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко. Вона вручила барменам свідоцтва державного зразка.