fbpx

У Рівному накопичують генератори, аби мати додаткові джерела живлення

Діліться інформацією з друзями:

У Рівному накопичують генератори, аби у разі надзвичайної ситуації мати додаткові джерела живлення. Рівненський міський голова пояснив, що питання постає, зокрема, і через дії російських військ, які завдають ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

Про це розповів мер Олександр Третяк у своєму зверненні до громади 12 вересня.

Зі слів міського голови, влада серйозно ставиться до потенційних викликів, які можуть бути й у тиловій області, як Рівненська.

“Ми, як влада міста, працюємо над відкриттям пунктів обігріву на зиму, резервним забезпеченням міста резервними джерелами живлення. Накопичуємо в місті достатню кількість генераторів, щоб у разі подібних актів ми були впевнені, що є наявні джерела живлення”, — сказав Третяк.

Водночас він звернувся до тих мешканців, які мають приватні господарства.

“Якщо ви маєте можливості забезпечити себе та ближніх додатковими джерелами живлення, генераторами, всім, що зберігає або накопичує енергію – зробіть це обов’язково”, — звернувся міський голова.

Нагадаємо, що вчора, 11 вересня, росія обстріляла ракетами енергетичну інфраструктуру України. Великі міста та маленькі селища залишилися без світла.

Так, вчора у східних та південних областях України спостерігалися перебої з електроенергією. В окремих містах або немає світла, або стрибки напруги.

Проблеми зі світлом спостерігалися:

  • Харківська область.
  • Донецька область.
  • Дніпропетровська область.
  • Одеська область.
  • Полтавська область.
  • Сумська область.