fbpx

В Рівненській Аматорській баскетбольній лізі визначили Чемпіона

Діліться інформацією з друзями:

Так і не вдалося рівненським аматорам баскетболу повноцінно закінчити нинішній сезон 2019/20 Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини. Щоправда, саме перед оголошенням карантинних обмежень, команди зіграли повноцінних два круги. І хоч медальну серію командам тоді не вдалося продовжити, проте надія на закінчення турніру залишалася.

Однак вже розпочалося літо, а обмеження так і не зняли. Тому директорах ліги прийняв рішення закінчити чемпіонат за підсумками регулярного чемпіонату.

І чемпіоном АБЛ Рівненщини став рівненський “Лавісс”, який в 14 матчах здобув 13 перемог і зазнав лише однієї поразки. Три наступні команди в своєму активі мають по 10 перемог. Але за додатковими показниками «срібло» здобула команда БК “Рівне-ОСДЮСШОР”, а «бронзу» – БК “Сарни”. А ось “Вепри” залишився без медалей.

Генеральна класифікація турніру має такий вигляд:

  1. “Лавісс” (Рівне) – 27 очок.
  2. БК “Рівне-ОСДЮСШОР” – 24.
  3. БК “Сарни” – 24.
  4. «Вепри» (Рівне) – 24.
  5. «Водник» (Рівне) – 21.
  6. БК «Здолбунів» – 17.
  7. ОСДЮСШОР (Рівне) – 16.
  8. «Growlers (Рівне) – 15.

Традиційно за підсумками сезону було визначено кращих в індивідуальних номінаціях. Ними стали: Сергій Марков («Лавісс») – «Кращий нападник», Сергій Заєць (БК «Сарни») – «Кращий бомбардир», Вадим Коваль («Вепри») – «Кращий центровий», Артем Ющик (БК «Рівне-ОСДЮСШОР») – «Кращий захисник».

А найціннішим гравцем – МVP турніру – визнано рівненського баскетбольного самородка Олександра Захожого («Лавісс»). Хоча травми завадили Олександрові проявити свій талант на професійній арені, він невтомно виступає у різноманітних аматорських змаганнях не лише Рівного, а й інших регіонів України.



Про хронологію подій розповів представник організаторів Дмитро Бовсунюк, повідомляє пресслужба БК “Рівне”.

– Звісно, що проведення ігор було зупинено з оголошенням карантину, і після цього команди на майданчик не виходили. Ми сподівалися на краще, а тому вирішили не поспішати з тим, щоб оголошувати дострокове завершення чемпіонату, тож, офіційно матчі АБЛ були перенесені на невизначений термін. – інформує Дмитро Бовсунюк. – Зараз вже червень, і нажаль, оптимістичні прогнози не справдились. Команди-учасники підтримали думку, що далі тягнути нема сенсу. На це були як суб’єктивні, так і об’єктивні причини.

В команді “Водник-НУВГП” грають студенти, більшість з яких іногородні, тож зараз влітку їх зібрати в місті – це нереально, адже крім безпосередньо ігор, їм треба тренуватися, десь жити, а за даної ситуації цього не можна зробити.

Частково ця ситуація і в БК “Рівне-2-ОСДЮСШОР”. Проблемно “зібратися” і юнацькій команді “ОСДЮСШОР”, які, фактично, вже “випустились” зі спортшколи, і зараз в них в пріоритеті – це ЗНО та вступна кампанія до ВНЗ. Теоретично певні проблеми можуть виникнути у наших учасників з інших міст, команд із Сарн та Здолбунова.

– Але, як вищезгадані колективи, так і наші суто аматорські команди погоджуються з тим, що головна проблема – це відсутність місця для проведення ігор. Навіть, у випадку послаблення карантину, усі зали для тренувань та проведення матчів – це є навчальні заклади, які і так в літній (міжнавчальний) період фактично закриті, а враховуючи тепершню ситуацію, то до початку нового навчального року, навряд чи там буде дозволено проводити якісь офіційні спортивні заходи. Крім того, влітку правильніше і корисніше займатися фізкультурою та спортом на свіжому повітрі. Тим більше, що в Рівному є для цього чудовий майданчик в парку імені Тараса Шевченка. Тож колективно зійшлися на тому, що під сезоном 2019-2020 треба підвести риску і дивитися з оптимізмом в майбутнє. – наголошує Бовсунюк.

– Цілком можливо, що, якби був плей-оф, то хтось десь “стрибнув” би вище, а комусь не вистачило б досвіду зберегти свою теперішню позицію. Відзначу, що у “виграші” опинилися команди, у яких відповідально ставились до кожної гри, і не втрачали перемоги через недооцінку суперника. – інформує Дмитро Бовсунюк

Урочисте нагородження команд та гравців, організатори змагань планують зробити на першій грі чемпіонату Аматорської баскетбольної ліги сезону 2020-2021.

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»