fbpx

У баскетбольну секцію пішла за компанію з подругою – Вікторія Шматова

Діліться інформацією з друзями:

Нещодавно визначилися всі лауреати жіночої баскетбольної Суперліги в індивідуальних номінаціях. Підсумки опитування тренерів команд принесли приємну для нас новину – найціннішим гравцем чемпіонату MVP сезону 2019/20 рр. визнано лідера нашої команди БК «Рівне-ОШВСМ», улюбленицю уболівальників баскетбольного клубу Вікторію Шматову.

Вікторія приєдналася до рівненської команди не так і давно – наприкінці листопада 2017 року, коли повернулася до України з Польщі. І буквально за кілька тренувань і матчів стала своєю не лише у команді, а й для вимогливих рівненських глядачів. Вона від гри до гри додавала у своїх діях, стала лідером, тому й не дивно, що після «бронзового» фінішу у тому сезоні була визнана кращим захисником чемпіонату.

Що цікаво – у серії за третє місце Вікторія Шматова грала проти своєї першої команди – бердянської «Чайки». Адже баскетболістка родом з цього приморського міста, і саме там розпочала свій професійний шлях.

У баскетбольну секцію пішла в п’ятому класі – за компанію з подругою. Тільки та з часом відійшла від баскетболу, а Вікторія продовжила тренуватися. З часом почала грати за «Чайку», потім її запросили в столичне «Динамо». З Києва поїхала в білоруське Гродно. Далі був Казахстан, де грала кілька років. Потім Польща, і – Рівне. Хоча й мала можливість перейти в інший клуб. І ні грама про це не шкодує, бо саме у нашому місті Вікторія, за її словами, почувається дуже комфортно і затишно.



Вікторія Шматова є справжнім наставником для молодих дівчат, які ще недавно грали в юнацькій лізі. Вона їм часто підказує, як діяти – і на тренуваннях, і в грі, а вони з вдячністю сприймають ці поради. Авторитет старшої подруги – незаперечний.

Проте, як зізнається Вікторія, вона навряд чи змогла б тренувати дітей. Натомість, залюбки займалася б з такими старшими дівчатами, як у нашій команді. Можливо, так і станеться після завершення кар’єри гравчині. Адже дуже складно буде піти зі спорту після того, як ти присвятив йому все життя.

Після несподіваного завершення чемпіонату Вікторія ще деякий час була в Рівному – команда продовжувала тренуватися, попри завершення турніру. Але коли карантинні заходи стали більш суворі, вона поїхала на батьківщину, до рідного Бердянська. Там баскетболістка багато займається за індивідуальною програмою, складеною наставниками команди для кожного гравця. А ще відпочиває після напруженого сезону. Якось навіть вибралася до моря…

Крім того, Вікторія має приємне заняття – доглядає маленького песика на ім’я Діва. Її «маленьке щастячко», як каже баскетболістка, росте і щораз більше бешкетує. Діва з’явилася у Вікторії взимку і одразу заповнила весь вільний час між тренуваннями. Так у завзятої автомобілістки, якою є наша героїня, з’явилося ще одне захоплення… Віка сумувала за цим щастячком під час поїздок на гостьові матчі… Тоді у турботах за пухнастим дивом підміняли її друзі, які провідували Діву, вигулювали і годували її.


Під час нашої телефонної розмови ми обоє підсвідомо оминали тему сьогодення українського баскетболу. Але, будучи оптимістами, віримо, що мине наша спільна біда, і на баскетбольних майданчиках (як і на інших спортивних аренах) знову розпочнуться гарячі баталії. І знову в залі ДЮСШ №4 лунатиме: «Шматова! Шматова!» – як нагорода Вікторії за надійні захисні дії, кинджальні атаки, влучні триочкові кидки у кошик суперників.

Микола ПІКУЛА (старший)

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»