fbpx

Михайло Романчук налаштований ще на перемогу в Токіо

Діліться інформацією з друзями:

Михайло Романчук, як відомо, на Олімпіаді-2020 став бронзовим призером на дистанції 800 метрів вільним стилем. Наш плавець, який у півфіналі встановив олімпійський рекорд, до останнього боровся за “золото”. Однак на фініші не зміг випередити американця Роберта Фінке та італійця Грегорі Палтіньєрі.

Попри “бронзу“, Михайло Романчук вже відзначився на Олімпіаді двома досягненням. Він зберіг статус володаря олімпійського рекорду на цій дистанції, а також виграв першу медаль України за 17 років у плаванні. Пише suspilne.media.

Після запливу Романчук подякував усім за підтримку та розповів, що першою зі “бронзою” його привітала дружина. Плавець зізнався, що йому приємно було бачити Марину на трибуні.

– Марина – перша людина, яка мене привітала з цією медаллю. Дуже приємно, що вона перебуває тут і мене підтримує. Звичайно, ми бачимося та спілкуємося – все-таки чоловік та дружина. Я дійсно вдячний за те, що вона завжди підтримує незважаючи ні на що. Дуже приємно, що вона змогла прийти (на трибуни) і підтримати мене на цій дистанції, – сказав призер Олімпіади у Токіо.

Після виступу Михайло Романчук дав прес-конференцію, в якій розповів про виступ у фіналі Олімпіади. Плавець звернув увагу на щільність результатів – відстань від першого до четвертого місця склала менше секунди.

“Щільність результатів надзвичайно велика – у 0.8 секунди помістилися з 1 по 4 місця. Яка школа є лідером? Якщо виграв американець, то американська школа сильніша. Але попереду 1500 метрів – я постараюся довести, що це не так і спробую все ж таки показати свій максимум, на що я здатен. І що “золото” має приїхати в Україну все ж таки”.

Результат на Олімпіаді в Токіо Михайло Романчук пояснює наполегливою працею. Плаванням українець займається з шести років.

“Ключ до успіху – наполеглива праця, дуже багато роботи провели з тренером. Велика, важка і дуже об’ємна праця – це один-єдиний шлях до успіху”.

Також рівнянин визнав, що виграна медаль дозволила зменшити відповідальність від виступу на Олімпіаді. Але розраховує, що зможе стати олімпійським чемпіоном на дистанції 1500 метрів.

“Чи дозволила вона зменшити відповідальність або ж додала злості? Скажімо так, тепер я трохи заспокоївся. Дуже хотілося приїхати з Олімпіади з медаллю – дуже приємно, що це перша медаль України з 2004 року. Я задоволений цим результатом. Але завжди є куди рости. Слава богу, що є ще одна дистанція, в якій я зможу показати справжнього себе. Тому працюємо далі, треба якомога швидше відновитися”. – наголосив Романчук.