fbpx

Чемпіонат України з футболу завершили, проте “Верес” ще може зіграти

Діліться інформацією з друзями:

На зустрічі представників клубів футбольної другої ліги, яка відбулася сьогодні у столиці, більшість проголосувала за дострокове завершення чемпіонату України.

Причина – пандемія коронавірусу й двомісячний карантин, який потягнув за собою значні фінансові збитки клубів. Водночас на те, щоб відновити тренування з дотриманням умов карантину й організацію матчів, у клубів нема коштів.

Тож представники 14 команд з двадцяти проголосували за дострокове завершення чемпіонату, ще 5 висловилися проти, а 1 утримався. Щоправда, це рішення повинні затвердити в Українській асоціації футболу.



Питання переходу команд між лігами буде вирішено найближчим часом. Адже клуби першої ліги також вирішили сезон не догравати. Автоматично переходять по дві перші команди з двох груп, а п’ята путівка буде розіграна між командами, які посідають треті місця. Це рівненський «Верес» та «Альянс» з Сумщини

Також не вирішено питання визначення трьох команд, які перейдуть в прем’єр-лігу. Розглядаються різні варіанти, у тому числі – і міні-турнір чільної «шістки». Це винниківський «Рух», луцька «Волинь», столична «Оболонь-Бровар», ФК «Минай, «Інгулець» з Петрового та «Агробізнес» з Волочиська.

Щоб остаточно вирішити таке непросте питання, Професіональна футбольна ліга проведе опитування серед клубів першої ліги. Ситуація повинна прояснитися протягом тижня, адже часу на закінчення турніру – обмаль.

Нагадаємо, що змагання у Першій лізі через карантин після зимової перерви так і не поновилися.

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»