fbpx

Три ідеї для весняних салатів для вашого столу

Діліться інформацією з друзями:

Як приготувати весняний салат, знає навіть кулінар-початківець. Головне, щоб у його складі були свіжі овочі або фрукти, не дуже ситна заправка і який-небудь вишуканий компонент.

Ми пропонуємо три ідеї зробити ваш стіл більш різноманітним. А приготувати їх зовсім не складно.

Курка у весняному вбранні

Весняний салат з курячою грудкою та свіжою зеленню – бездоганне поєднання, яке припаде до смаку всій родині. Додайте до нього авокадо та зерна гранату,  і ви отримаєте відмінний салат, багатий на вітаміни. Він хороший тим, що склад інгредієнтів можна вільно змінювати, створюючи нові поєднання.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 г
  • Помідори (чері) – 3 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Зелений салат – 1 пучок

Приготування:

Куряче філе нарізаємо шматочками і тушкуємо на сковороді 20 хвилин, поки не википить вся рідина, або готуємо на грилі. Тим часом займаємось іншими продуктами. Листя салату рвемо руками, помідори чері ріжемо навпіл, авокадо чистимо й нарізаємо шматочками. Коли курка буде готова, змішуємо всі компоненти в салатниці і заправляємо вашим улюбленим соусом. Цей салат можна подавати з часниковими, житніми або пшеничними грінками.

Пікантна родзинка

Три ідеї для весняних салатів для вашого столу

Цей легкий весняний салат можна зробити з овочів, які знайдете в холодильнику. Як зробити весняний салат на швидку руку? Візьміть стандартний набір овочів, який є в кожному холодильнику, і доповніть його цікавою заправкою.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 шт.
  • Помідор (чері) – 5-7 шт.
  • Редис – 5-7 шт.
  • Зелений салат – 1 пучок
  • Зелень (петрушка, зелена цибуля) – 1 пучок
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Оливкова олія – ​​4 ст.л.

Приготування:

Отже, для початку нарізаємо кубиками свіжі огірки та редиску, помідори ріжемо на кілька частин. Листя салату, петрушку та зелену цибулю подрібнюємо ножем. Тепер приступаємо до заправки: додаємо оливкового масла, сік половини лимона і, пропущений через прес, часник. Добре перемішуємо отриманий соус і заправляємо їм овочі. М’який пікантний смак та невелика калорійність весняного салату подарують радість навіть тим, хто невтомно стежить за фігурою.

Маленькі м’ясні радощі

Три ідеї для весняних салатів для вашого столу

Весняний салат з шинкою – ще одне вдале рішення, коли хочеться чогось смачненького і не дуже ситного.

Інгредієнти:

  • Сир нетвердих сортів – 200 г
  • Шинка – 200 г
  • Болгарський перець -1 шт.
  • Солодка кукурудза – 150 г
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Насамперед нарізаємо смужками сир та шинку, соломкою болгарський перець. Додаємо до них солодку кукурудзу, після чого перемішуємо всі компоненти. Для соусу в мисці змішуємо оливкову олію та сік лимону, додаємо сіль та перець за смаком. Заправляємо салат і акуратно перемішуємо двома вилками. Соусу не повинно бути надто багато, інакше салат вийде водянистим і втратить свій смак.

Читайте також: Президентка Грузії оголосила бойкот авіакомпанії через польоти до росії