fbpx

Яким буде жовтень та зима в Україні розповіли синоптики

Діліться інформацією з друзями:

Жовтень в Україні почнеться з бабиного літа, температура протримається на рівні +16°…+20°. На початку місяця можливі дощі.

Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань, пише “Сегодня”.

Синоптик повідомив, що тепло протримається до 10 жовтня. А на Покрову (14 жовтня) температура опуститься нижче +10° і підуть сильні дощі. Після цього середньодобова температура впаде до + 3°…+5°. Вночі можливі заморозки.

Горбань каже, що кінець жовтня очікується майже зимовим: з 26-27 жовтня температура впаде до 0° і почнуться дощі. А 29-31 жовтня очікуються нічні заморозки до -3°…-5°. В окремих регіонах, насамперед на півночі і сході країни, можливі дощі зі снігом і невеликий мокрий сніг.

“Наприкінці жовтня можуть бути заморозки, але на початку місяця після невеликих дощів чекаємо 10 днів неспекотної, але сухої і приємної погоди”, – підсумував синоптик.

Прогноз на зиму в Україні

За прогнозами синоптиків, зима 2020-2021 в Україні очікується тепла з нетривалими періодами морозів. У грудні протримається плюсова температура, а під Новий рік можливі сніг і заморозки.

Метеорологи прогнозують збереження тенденцій минулих років: скорочення тривалості зими і навіть можливі крижані дощі.

Начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко підкреслила, що є ймовірність, що зима буде безсніжною, як і минулого року, але також є ймовірність того, що в зимовий період будуть дощі. На її думку, це не найгірший варіант, оскільки Україна зараз страждає від посухи.

Синоптик Віра Балабух прогнозує, що цієї зими очікується мало снігу, крижані дощі, відлиги і невеликі морози.