fbpx

Вітер 10 лютого передвіщав сире, холодне літо

Діліться інформацією з друзями:

У середу, 10 лютого в Рівному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі піде сильний сніг, який вранці послабшає. Удень на деякий час він припиниться, а ввечері може піти знову, проте вже значно слабше.

Температура повітря: вночі -7… -8°С, удень -5… -6°С. Вітер змінних напрямків, 2-4 м/с.

Сьогодні: Сонце зійде о 07.19, зайде о 17.07. 28-й день місячного календаря (Місяць у Козерогу, четверта фаза, зах. 15.15; сх. 7.02).

Мудрі кажуть: «Працюємо, щоб мати вільний час, і воюємо, щоб жити мирно».

Арістотель

Не забудьте привітати: Єфрема, Феодосія.

Астролог радить: Один із найкращих днів місяця. Енергетика дня робить людину активною, впевненою у собі, рішучою. Розпочаті сьогодні важливі справи завершаться успішно.

День для здоров’я: Сьогодні обмежте будь-які навантаження. Не їжте і не пийте надто багато, менше спілкуйтеся. Вразливі очі: менше сидіть за комп’ютером і біля телевізора. Хороший день для відпочинку на природі.

Усміхніться: Я люблю дружину вже 10 років, і у нас кожен день – як перший. Вона ніколи не бурчить, не закочує істерик, не ходить без макіяжу з рушником на голові, завжди усміхнена і ласкава, а секс – м-м-м… Іноді я, звичайно, шкодую, що це дружина сусіда, але потім думаю: нехай все залишається так, як є!

за останні 130 років 10 лютого:

МАКС: 8.7° (2002)
МІН: -24.5° (1956)

Народний прогноз погоди

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Єфрема Сиріна. У народі цей день називали Єфрем Вітродуй. Люди боялись вітру 10 лютого, оскільки він передвіщав сире, холодне літо. Тому і говорили: “Не до добра літнього Єфремів вітер”. Ще до нас дійшли спостереження за снігом: якщо нічний сніг залишиться на гілках дерев, то й на землі не розтане.