fbpx

Відсьогодні мова усіх вебресурсів  –  українська

Діліться інформацією з друзями:

Сьогодні набули чинності  нові норми мовного закону, відповідно до яких мова усіх сайтів та сторінок у соціальних мережах повинна бути українською.

Нововведення передбачає також автоматичне завантаження україномовної версії для всіх користувачів на території України. Про це розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

«16 липня 2022 року набирають чинності частина друга  та шоста статті 27 закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», які регламентують використання державної мови в мережі інтернет та мови інтерфейсів комп’ютерних програм , встановлених на товарах», – розповів Тарас Кремінь.

Відтак, уповноважений  із захисту прав державної мови зможе накладати  штраф на посадових осіб, керівників та працівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, інших фізичних осіб, які порушуватимуть мовний закон.

Розмір штрафу становитиме  від 3400 до 7500 грн, за перше порушення та від 7 500 до 11900 – за повторне.

Варто зазначити, що українська версія сайту може існувати поряд з іншими, однак вона повинна містити однаковий розмір контенту.