fbpx

Цей день був оплотом заметілі, хурделиці та морозу

Діліться інформацією з друзями:

У четвер, 4 лютого в Рівному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Практично весь час йтиме сильний дощ, який у другій половині дня повинен послабшати. Ближче до вечора він припиниться.

Температура повітря: вночі +2… +3°С, удень +3… +5°С. Вітер західний, 4-9 м/с.

Сьогодні: Сонце зійде о 07.29, зайде о 16.56. 22-й день місячного календаря (Місяць у Терезах, повний місяць, зах.10.35; сх. 0.04).

Є привід: Всесвітній день боротьби проти раку.

Мудрі кажуть: «Гостру думку варто подавати тупим кінцем уперед».

Данило РУДИЙ

Не забудьте привітати: Гаврила, Івана, Петра, Макара, Тимофія.

Астролог радить: День спокуси, обманів, ілюзій. Уникайте суперечок, зберігайте внутрішній спокій. Будьте обережними і поміркованими. Сьогодні дуже корисний відпочинок, прогулянка на свіжому повітрі.

День для здоров’я: Резерви організму сьогодні обмежені. Протипоказані операції. Вразливі підшлункова залоза, селезінка, кишківник. Рекомендується дієта. Відмовтеся від алкоголю і куріння.

Усміхніться:

Іде недільна проповідь у церкві. Раптом пролунав грім. Спалах і крізь дим з’явився сам Сатана. Величезний, страшний і з рогами. Усі тут же зі страху поховалися під лавки, крім одного дідуся. Диявол підійшов ближче і громогласно сказав, викидаючи сморід з пащі:

 – Знаєш, хто я?!

Дід: – Звісно!

Сатана:

– І ти мене не боїшся?!

Дід:

– Ні! Я 46 років одружений на вашій сестрі!

за останні 130 років 4 лютого:

МАКС: 15.6° (2002)
МІН: -23.2° (1956)

Народний прогноз погоди

 4 лютого відзначається день пам’яті апостола Тимофія. У минулі часи цей день був оплотом заметілі, хурделиці та морозу: “Це не диво, що Афанасій-ломоніс (31 січня) морозив ніс, а ти почекай тимофіївських морозів”. Саме мороз визначав майбутню погоду. Якщо спітніли віконниці та рами, слід чекати потепління. Якщо “сніжні візерунки” підіймаються угору склом — морозу тривати, а якщо похилилися — на відлигу. Також вірили, коли опівдні на Тимофія світить сонце — весна буде ранньою.