fbpx

Січень гонить хурделицю за сім верст

Діліться інформацією з друзями:

У четвер 15 січня в Рівному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Нічний сніг вранці послабшає, а до середини дня повинен зовсім скінчитися.

Температура повітря: вночі -11… -12°С, удень -13… -16°С. Вітер північно-західний, 4-6м/с.

Сьогодні: Сонце зійде о 07.53, зайде о 16.23. 2-й день місячного календаря (Місяць у Козерогу, перша фаза, зах. 18.52; сх. 9.39).

Мудрі кажуть: «Дружба подвоює радості і скорочує наполовину прикрості».

Ф. Бекон

Не забудьте привітати: Серафима, Сергія, Уляну.

Астролог радить: День руйнування старого і зведення нового. Все, що сьогодні відбувається довкола, закликає змінити ваше ставлення до життя. Тому сміливо позбувайтеся поганих звичок. За проявлені доброту і щедрість вам воздасться сторицею.

День для здоров’я: Будьте обережними, розпочинаючи заняття спортом чи фізкультурою. Вразливі органи ротової порожнини, верхня щелепа, зуби. Хороший період для відвідування сауни (бані), для початку дієти (голодування).

Усміхніться: У кардіолога. Лікар: «Вам треба терміново робити шунтування». «А чи не можна відкласти? Я півроку чекав, поки надійде черга на протезування зубів!»

Лікар задумався…

– Лікарю, ну чого ви мовчите?

– Уявив: грає Шопен, усі плачуть, а ви лежите в труні з красивими, сліпучими білими зубами…

 Народний прогноз погоди

15 січня вшановується пам’ять святителя Сильвестра Римського, преподобного Сильвестра Печерського і Серафима Саровського. У минулі часи цього дня було Куряче свято. 15 січня чистили курятники і окурювали їх смолою з оманом. Сині вечірні хмари цього дня передвіщали зміну погоди. Спостерігали також за місяцем: якщо його роги гострі та яскраві, слід чекати вітру. У народі говорили: “Січень гонить хурделицю за сім верст” – цей місяць хоча і холодний, але відносно спокійний.