fbpx

Шейх заплатить колишній дружині за охорону від себе

Діліться інформацією з друзями:

Шейх Дубаю 72-річний Мохаммед ібн ­Рашид аль-Мактум має виплатити колишній дружині $730 млн. Це найбільша сума, яку лондонський суд призначав при розлученні. Принцеса Йорданії 47-річна Хая бінт аль-Хусейн була шостою і наймолодшою дружиною правителя.

Втекла з дітьми до Британії два роки тому. Як пише gazeta.ua, коли чоловік дізнався про її роман з охоронцем, подав на розлучення після 15 років шлюбу. Жінку налякало, що шейх викрав своїх доньок від іншої дружини і тримав у психіатричній лікарні. Їхню матір залякував. Хаї погрожував, що ніколи не побачить доньку і сина. Підкладав зброю в ліжко.

“Мохаммед зламав телефон Хаї і двох її адвокатів, — каже журналістка з Лондона Аманда Лоуренс. — Шукав докази того, що дружина зраджувала. Хаю ще до розлучення шантажували її слуги. Віддала їм понад 8 мільйонів за мовчання. Продала дещо зі своїх коштовностей, зняла гроші з рахунків дітей. У Британію приїхала майже без грошей”.

Помічники шейха намагалися купити маєток поряд із житлом Хаї у Беркширі. Кілька разів жінка помічала, що за нею стежать.

Статки шейха оцінюють в $4,5 млрд.

Хая вимагала $1,8 млрд — вартість охорони від шейха й утримання дітей. За одяг і коштовності, що залишилися в Дубаї, просила $85 млн. Суддя постановив компенсувати $1 млн.

“Ця справа унікальна. Головна ­загроза, з якою мають справу жінка і її діти, йде не ззовні, а від їхнього батька”, — написано в рішенні суду.

До березня шейх має виплатити $255 млн колишній дружині на пожиттєву охорону. Стільки ж повинен переказати на охорону, авіа­перельоти, вихователів і домашній зоопарк дітей. Ті тримають рідкісних папуг і двох поні. Принцеса найняла ветеринара.

У шлюбі Хая щороку мала $10 млн на витрати. Ще майже $90 млн чоловік платив їй на утримання нерухомості. За два роки в Британії витратила всі заощадження — $39 млн. Казала друзям, що збирається продавати колекцію картин.