fbpx

Оператори котелень Рівненщини склали державну кваліфікаційну атестацію

Діліться інформацією з друзями:

Уcпішно склали державну кваліфікаційну атестацію слухачі, що навчалися за професією «Оператор котельні».

Безробітні, направлені на навчання до Рівненського центру ПТО ДСЗ Радивилівською, Рівненською, Костопільською районними філіями Рівненського обласного центру зайнятості та Рівненським міським ЦЗ, здобули професійні знання та чудові практичні навички роботи.

Впродовж навчання із групою працювали досвідчені педагоги. За словами викладача Миколи Ящука, робота оператора вимагає максимальної уваги та бездоганного виконання інструкцій та рекомендацій заводу – виробника котла, аби в опалювальний сезон забезпечувати якісну і ефективну роботу котельні.

Як зазначив супроводжуючий групи Антон Аніскін, слухачі  відповідально вивчали теплотехніку, електротехніку, матеріалознавство, спецтехнологію, навчилися читати креслення і схеми. Під час виробничої практики майбутні оператори котелень вдосконалили вміння, навчилися запобігати аварійності та ліквідовувати несправності, вивчили правила й норми безпеки, виробничої санітарії, протипожежного захисту.

У котельнях роботодавців майбутні оператори підтвердили готовність до самостійної роботи. Керівники підприємств ТзОВ «Рівнетеплоенерго», КП Костопільської міської ради «Костопількомуненергія», ТзОВ «Радивилівмолоко» задоволені підготовкою операторів. Зокрема, Ігор Кашуба із Радивилівщини вже працевлаштований у ТзОВ «Радивилівмолоко» за професією.

Із успішним завершенням навчання безробітних привітала заступник директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко. Вона вручила випускникам свідоцтва державного зразка і зауважила, що комфорт і затишок багатьох осель та закладів тепер у їхніх руках.