fbpx

На Рівненщині трактористи самостійно діагностують і ремонтують техніку

Діліться інформацією з друзями:

Сезон будівельних, сільськогосподарських та інших видів робіт у розпалі. І кваліфіковані трактористи буквально нарозхват! Аби підвищити кваліфікацію, здобути новий розряд робітники поспішають навчатися.

На базі Олександрійського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ створені відмінні умови для здобуття бажаної професії. Днями тут завершили 1,2 місячне навчання слухачі із Рівненського та Дубенського районів. У групі навчалися як безробітні, так і трактористи, що підвищували кваліфікаційний розряд за власні кошти.

Майстер виробничого навчання Іван Білик розповів: «Із категорією Е1 робітники можуть працювати на тракторних навантажувачах та розвантажувачах, вагононавантажувачах із потужністю двигуна  до 147 кВт. Основними роботодавцями трактористів-машиністів є автошляхові, будівельні, переробні, видобувні компанії, металообробні, сільськогосподарські та інші підприємства. Щоб отримати категорію тракториста-машиніста Е1, необхідно мати стаж роботи за категоріями А1 або А2 не менше року».

Важливо, що під час професійно-практичної підготовки трактористів заклад освіти використовує не лише матеріально-технічну базу свого відділення, але й базу та техніку роботодавців. Нинішні випускники мали чудову нагоду попрацювати під час практики на костопільських ТзОВ «Свиспан Лімітед», КП КМР «Костопількомуненергія», ТзОВ «Сервісагроінтер», у млинівському ФГ «Імені Григорія Парфенюка», на рівненському ТзОВ «Дедденс Агро», володарському ТзОВ «ДП Меридіан» (Київська обл.), у ПСГП «Шпанівське», гощанському ПП «Автотоп» та інших підприємствах, а також – у навчальному господарстві «Олександрійське».

Читайте також:

Оперативній підготовці слухачів РЦПТО сприяють відмінні умови: сучасні кабінети із технічними засобами – інтерактивними мультимедійними комплексами та досвідчені педагоги. У відділенні використовуються програмні засоби, демонструються навчальні відеофільми та мультимедійні презентації уроків. До послуг слухачів –  кабінети інформаційних технологій; будови тракторів; сільськогосподарських машин; правил та безпеки дорожнього руху.

Трактористи вчаться не лише обслуговувати техніку, але й діагностувати і ремонтувати: діють навчальні слюсарна та ремонтна майстерні, пункт технічного обслуговування, лабораторії техніки.

Під час навчання слухачі успішно відпрацювали професійні навички на колісному тракторі з навантажувачем та телескопічним навантажувачем. І результати навчання впевнено продемонстрували на державній кваліфікаційній атестації.  Важливо, що уся група працевлаштована, і трактористи після отримання свідоцтв державного зразка приступила до офіційної роботи.