fbpx

Як усунути неприємний запах із холодильника

Діліться інформацією з друзями:

Неприємний запах із холодильника – проблема, яку потрібно вирішувати терміново! Користуватися холодильником, який смердить, стає некомфортно. Адже затхлий аромат переноситься на готові страви чи сирі продукти.

Найпоширеніша причина появи неприємного запаху в холодильнику – наявність зіпсованих продуктів. Погодьтеся, несвіжий десерт чи прострочена копчена риба не можуть приємно пахнути.

Якщо ви давно перебирали холодильну камеру, саме час це виправити. Річ у тім, що навіть у холодильнику їжа може зіпсуватися. Внаслідок цього там оселяються та множаться різноманітні мікроорганізми чи цвіль. Це може викликати дуже неприємне амбре, яке буде непросто прибрати.

Як позбутися неприємного запаху із холодильника? Існує кілька народних методів, які точно допоможуть вам справитися з цією проблемою. Якщо ви не хочете використовувати спеціальну побутову хімію, можна скористатися старими та перевіреними бабусиними засобами.

Оцет та сода – розведіть 1-2 ст. л. соди в оцті та протріть готовою сумішшю холодильник зсередини. Додатково можете насипати трохи соди в тарілку та поставити на полицю (порошок буде поглинати запахи). Змінювати соду потрібно раз на місяць.

Нашатир – цей спосіб підійде, якщо сморід занадто сильний або холодильник старий. Вам потрібно змочити нашатирним спиртом ватний диск, а потім протерти полички та ящики в холодильнику. Після закінчення процедури залиште відкритими двері, щоб їдкий запах нашатирю вивітрився.

Лимон – вичавіть сік із лимона на губку та протріть прилад зсередини. Або можна розрізати лимон на кілька частин та залишити всередині – міняти скибочки потрібно раз на два дні.

Також вам допоможуть певні продукти, які поглинають неприємний запах та запобігають його появі.

  • картопля, цибуля та яблука – розрізати щось одне на скибочки та залишити в холодильнику;
  • житній хліб – природний адсорбент;
  • рис – засипте у миску та залиште на полиці холодильника;
  • свіжозаварена кава – налийте її в чашку та поставте на поличці;
  • гвоздика, тархун, чебрець, ваніль та базилік – це природні спеції, які вбирають аромати.

Читайте також: Чому не варто зберігати помідори в холодильнику