fbpx

Генсек НАТО запросив Зеленського на саміт Альянсу

Діліться інформацією з друзями:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що запросив президента Володимира Зеленського взяти участь у саміті Альянсу в Вільнюсі у липні.

Про це він розповів у інтерв’ю LRT.

Саміт Альянсу у Вільнюсі у липні матиме особливе значення для країн східного флангу та України, розповідає генеральний секретар НАТО. За словами Єнса Столтенберга, на саміті планується досягти того, що країни мають виділяти на оборону не менше двох відсотків свого валового внутрішнього продукту, а також затвердити оновлені регіональні плани, які значно зміцнять оборону країн Балтії. 

“Я запросив президента Зеленського взяти участь у саміті НАТО у Вільнюсі. Я твердо вірю, що це буде сильним знаком нашої солідарності, підтримки, яку союзники надають Україні, і я сподіваюся, що пан Зеленський зможе бути присутнім. Звичайно, це залежатиме від ситуації в Україні, яка все ще перебуває в розпалі війни”, – зауважив генеральний секретар.

Столтенберг наголосив, що єдина мова, яку розуміє президент путін, – це єдність та сила.

Саме з цієї причини ми маємо триматися разом. Президент Путін зробив дві великі стратегічні помилки, коли вторгся до України. Він повністю недооцінив українців – їхню мужність, рішучість українських збройних сил та керівництва. – зазначив

Але він також недооцінив рішучість союзників і партнерів по НАТО підтримати Україну. Литва входить до країн, які надають значну підтримку Україні. Ви підтримували Україну протягом багатьох років, але особливо після вторгнення. За обсягом валового внутрішнього продукту Литва входить до союзників, які надають найбільшу підтримку Україні. Ми робимо це, щоб дати зрозуміти Путіну: на полі бою Україну не перемогти, треба усвідомити це, сісти за стіл переговорів, визнати Україну суверенною, незалежною державою та піти. Путін почав війну і має закінчити її виведенням своїх військ.

Читайте також: Загальні бойові втрати окупантів за минулу добу – Генштаб ЗСУ