fbpx

Білоруси терміново закінчують модернізацію казарм для російських військових

Діліться інформацією з друзями:

На військовому аеродромі в Лунинці закінчують екстрену модернізацію казарм, які призначатимуться для російських військових і мають бути готовими до військових навчань, що стартують 16 січня.

Про це повідомляє “Беларускі Гаюн” посилаючись на видання «Медіа-Полісся».

З огляду на термінове введення об’єкта в дію, до капітального будівництва залучено різні організації. То як виглядали ці казарми на початок модернізації можна оцінити по фото.

Джерела видання повідомили, що робота ведеться під наглядом озброєних людей, а матеріали та обладнання для казарм використовують найсучасніші. Також з’ясувалося, що при вході на будівництво у всіх, хто працює на об’єкті, телефони вилучаються.

Повідомляється, що зараз повністю перебудовано дорогу при в’їзді на військову базу, для її розширення навіть вирубувалися вікові дерева.

Гаюн нагадає, що в лютому-квітні 2022 р. аеродром у Лунинці активно використовувався ЗС РФ. Звідти здійснювала вильоти авіація та здійснилися пуски ракет. На піку активності використання аеродрому там було кілька десятків літаків Су-25 і Су-24, а також ЗРК С-300/400. На початку квітня літаки РФ залишили аеродром.

Про будівництво на аеродромі в Лунінці «Білоруські Гаюн» також неодноразово повідомляв. Масштабні будівельні роботи були зафіксовані на супутникових знімках від 7 серпня 2022 р. Вже тоді відбувалося розчищення території під будівництво нових об’єктів. Також зазначимо, що перші чутки про можливе «велике будівництво» на аеродромі з’явилися ще в січні 2022 року.

Читайте також: Графіки відключень електроенергії на 16 січня для Рівненщини