fbpx

Як зміняться платіжки в лютому: за що доведеться платити більше

Діліться інформацією з друзями:

Українці через похолодання в січні використовували приблизно на 10% більше Гкал тепла, ніж у грудні, що внесе корективи на ціни у платіжках. На ці 10% зростуть і суми. Про це пише OBOZREVATEL.

Варто зазначити, що тариф на тепло підвищувати не будуть. Платіжки за газ повинні були вирости на 30%. Однак Офісу президента вдалося домовитися з постачальниками і вони заднім числом знизили тарифи до не більш ніж 6,99 гривень за куб.

Координатор житлово-комунальних й енергетичних програм Громадської мережі «Опора» Тетяна Бойко розповіла, що рішення знизити ціни заднім числом – небезпечний хід для ринкового механізму. «Незрозуміло, які преференції отримає група гравців ринку, яка пішла на ці домовленості, адже це – начебто добровільна робота в збиток. Це – сигнал, що правила поставки можна порушувати – і за це нічого не буде, якщо можна знижувати ціну, якщо хочеш, то чому не можна підвищувати в потрібний момент?», – говорить Бойко.

Усім, хто використовує від 100 кВт/год, доведеться заплатити на 78 гривень більше за електроенергію. На цю суму збільшили вартість колись пільгових перших 100 кВт/год. Зазначимо, що пільгу на опалення (90 копійок за 3000 кВт/год) скасували. Тепер ті, хто опалює будинки струмом, повинні будуть платити за повною ціною – 1,68 грн за кВт/год. Їхні витрати на комунальні послуги можуть зрости на 2-4 тисячі грн.