fbpx

Вчасна оплата рахунку – запорука стабільного постачання газу

Діліться інформацією з друзями:

Станом на 1 листопада заборгованість побутових споживачів Рівненщини перед ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» становить майже 200 млн грн. У порівнянні з вереснем ця цифра зросла на 21 млн грн.
В цілому по Україні борги за спожитий газ станом на кінець вересня 2020 року мали майже 60% домогосподарств. Таку інформацію озвучили в Асоціації постачальників енергоресурсів, до якої входить і ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ».
Експерти Асоціації стверджують, дана ситуація з неплатежами ставить під загрозу існування всієї системи забезпечення газом населення України. Без своєчасної оплати з боку споживачів, усе газове господарство країни, яке і так знаходиться не в кращому стані, прийде в занепад, виникає ризик втратити досвідчені кадри.
У той же час місцевий газопостачальник нагадує, що борги за комунальні послуги, в т. ч. за спожитий газ, накопичені понад три місяці, сума яких перевищує 340 грн, є підставою для втрати права на отримання субсидії (постанова Кабінету Міністрів України № 848 від 21.10.1995 року (в чинній редакції)).
Саме тому ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» звертається до споживачів-боржників з проханням чимшвидше здійснити розрахунки.
«На час карантину ми не застосовуємо штрафні санкції до боржників та не припиняємо постачання їм газу. Однак це не означає, що вони можуть не виконувати свої договірні зобов’язання щодо оплати. Саме тому наші менеджери щодня телефонують за адресами боржників, розсилаємо листи-попередження та готуємо документи для стягнення боргів у судовому порядку. Втім, щоб уникнути перспектив судових позовів та втрати субсидій, намагаємось вирішувати з кожним боржником питання в переговорному процесі. У складних випадках рекомендуємо скористатися мождливістю реструктуризації боргу», – прокоментував ситуацію директор ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» Леонід Кошельник.
ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» відповідально виконує свої зобов’язання, такого ж відношення чекає від своїх клієнтів щодо своєчасної оплати за спожитий ресурс. Оскільки, зволікаючи з розрахунками, споживач накопичує заборгованість, що невдовзі призведе до ще більших витрат у вигляді судового збору.