fbpx

Маленькі хитрощі для господинь під час приготування їжі

Діліться інформацією з друзями:

Цибулю перед нарізкою відправте у морозилку. Спитаєте, для чого? Секрет простий. Покладена на 15 хвилин у морозильник цибуля позбавить вас від рясної сльозотечі. Особливо якщо плануєте прийом гостей. За цей час цибуля охолоне, проте не втратить своїх смакових якостей. Тож неприємна проблема із «плачем над дошкою» для нарізки цибулі відійде у минуле.

Маринована цибуля є ласощами для багатьох.

А як приготувати її, щоб вона стала окремою закускою для страв із м’яса, в поєднанні з будь-яким салатом, або в подачі до шашлику?

Все просто. Нарізавши цибулю, обдайте її кип’ятком, щоб втратила пекучість, потім засипте цукром і залийте бальзамічним оцтом. Пропорції: на одну середню цибулину візьміть чайну ложку цукру і півтори чайних ложки оцту. Залиште на 10 хвилин. Після такого маринаду цибуля стає хрусткою, м’якою, пропаде гіркота, з’явиться солодкість.

Якщо ж для страви потрібна дуже солодка карамелізована цибуля, то її можна обсмажити в бальзамічному оцті на сковороді. Виходить дуже смачно і апетитно.

Спитаєте, як посмажити цибулю до золотистої скоринки?

Та це ж елементарно! Аж ні! Це тільки на перший погляд просто. А особливо з огляду на те, що рецептів приготування, де потрібна саме така цибуля, набагато більше, ніж можна собі уявити. Рецепт простий до неподобства, але не всі здогадуються, як же посмажити так, щоб вона не згоріла.

Ми розповімо, як смажити цибулю на сковороді до золотистої скоринки, а не обгорілого стану. Зазвичай вибирають білу частину порею або звичайної ріпчастої цибулі. Червону або зелену цибулю навряд чи вийде довести до золотистого кольору і належного смаку. Тому смажити такі сорти не рекомендують.

Мабуть, секрет правильного обсмажування цибулі один: постійне помішування. Коли її викладають на розпечену олію в сковороді, вже через кілька секунд шматочки стануть майже прозорими, а це означає, що пора постійно помішувати їх.

І взагалі, щоб цибуля не згоріла, краще від плити не відходити. Якщо потрібно прискорити процес, краще не робити це на швидкому вогні, бо вона не прожариться, не стане м’якою і не придбає потрібних смакових якостей.