fbpx

Млинці, крепи чи налісніки смакують на масляну

Діліться інформацією з друзями:

Із 24 лютого до 1 березня триватиме масляна. ЇЇ заведено відзначати за тиждень до Великого посту, який починається за 7 тижнів до Великодня.  Головною стравою на масляну є млинці, які печуть кожного дня з понеділка. Млинці, крепи, панкейки чи налісніки готуватимуть господині?

Це можуть бути млинці із будь-якою начинкою. Поки є час можна спробувати щось неординарне. Наприклад французьку класику – креп Сюзетт (Crêpes Suzette ). На теренах інтернету можна знайти багато варіантів рецепту цього десерту. Мене також надихнув пост із соціальних мереж на такий кулінарний подвиг. На мій погляд, головне тут соус.

Млинці готуються за любим, відомим рецептом. Єдина умова – вони мають бути тонкими. Їх товщина залежить від кількості тіста вилитого на сковороду – чим його меньше, тим млинець тонший.

На 100 грам борошна використовую стакан молока і 2 яйця. Молоко розбавляю водою, тоді млинці будуть надзвичайно м’якенькі. В цьому випадку додаю ванільний цукор, дрібку солі і куркуми. До апельсинового соусу дуже пасує жовтий колір.



Соус для Сюзетт

Готуємо соус. Це не важко. Цукор (100гр) нагріваємо на сковороді і карамелізуємо його до насиченого коричневого кольору.

Тим часом натираємо цедру з одного апельсину і видушуємо сок із чотирьох апельсинів. Дехто використовує стакан купленого соку. Але це вже зовсім інший смак, він втрачає насиченість. Краще взяти фреш двох апельсинів, приготувати меншу кількість соусу і не втратити його оригінальність.

В карамелізований цукор додаємо видушений апельсиновий сік і перемішуємо. В цей час сковороду можна відставити з вогню, але не переставати мішати поки цукор повністю не розчиниться. Далі на дуже маленькому вогні довести соус до загустіння і додати цедру апельсина. Дуже важливо не переставати мішати соус. Потім додаємо масло (100 грам) і продовжуємо мішати. Коли соус стане густішим це означає, що він готовий.

Млинці, крепи, панкейки чи налісніки смакують на масляну
©газета7днів/Соус карамелізується

Тепер треба на сковороду із соусом викласти млинці, складені трикутником і прогріти їх з обох сторін. Розкласти на тарілку, полити соусом додатково і подавати.

Але також можна млинці на тарілці, щедро политі соусом  поставити на 20 секунд у мікрохвильовку. Це експрес-метод для сніданку, якщо млинці і соус приготувати звечора.

Млинці, крепи, панкейки чи налісніки смакують на масляну
©газета7днів/Сніданок на Масляну

Такий десерт може бути повноцінним сніданком як для дітей, так і для дорослих. Задля ефектної подачі можна додати фламбування із використанням рому або апельсинового лікеру.

Українська господиня не звикла пекти 10-15 млинців, крепів, панкейкиів чи налісніків, щоб один раз поснідати. Їх має бути багато і різних. Ще один варіант солодкої начинки – банани та нутела.

Млинці, крепи, панкейки чи налісніки смакують на масляну
©газета7днів/Банани та нутела – ідеальна начинка

Тут все надзвичайно просто – намазали нутелою, виклали порізані банани, загорнули і готово.

Тепер чекаємо на Масляну підготовлені. Млинці, крепи чи налісніки  смакують на це свято вирішувати тільки вам і вашим близьким. Смачного!

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»